Bookmark and Share


Kakkukuvien ja kuvakakkujen tilaus

Meiltä voi kakkukuvia tai kuvakakkuja tilata niin yritykset, yhteisöt kuin yksityisetkin henkilöt. Kakkukuvan tilaukseen pääset klikkaamaan alla olevaa kuvaketta. Selaamalla tätä sivua alaspäin, niin löydät lisäohjeita kakkukuvan tilauksen tekemiseen, sekä kakkukuvien säilyttämiseen ja käyttämiseen.

Pikaohje kakkukuvan tilaukseen:

1. Tee tilaus lomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen
    info@valokuvakakkuun.fi.
2. Tarkistamme kuvan tarkkuuden ja lähetämme laskun tilauksesta
    sähköpostiisi (yrityksille tulee lasku kuvan mukana).
3. Kun maksusuoritus näkyy ja tilaisuuden päivämäärä lähenee
    toimitamme kuvan suoraan ilmoittamaasi osoitteeseen.

Lue tarkemmat ohjeet kakkukuvan tilaamisesta ja käytöstä tästä:

Tee tilaus viimeistään 7 päivää ennen tilaisuuttanne, mielellään aiemminkin. Pikatilaus (alle 7 päivää tilaisuuteen) on myös mahdollinen, mutta varaudu tällöin mahdollisesti hieman korkeampiin kustannuksiin (pikakirje jne.). Kakkukuvia on mahdollista saada myös jopa samana päivänä kuin milloin tilaus on tehty, jos sinulla on mahdollisuus tulla noutamaan se (tarkista noutopaikka soittamalla tai sähköpostitse).

Tilauksen vaiheet:
- Lähetä meille tilauslomakkeella tai sähköpostilla kuva, josta haluaisit meidän tekevän syötävän kakkukuvan kakkusi päälle. Voit myös lähettää meille postilla tavallisen valokuvan (paperiversion), jolloin scannaamme kuvan puolestasi sähköiseen muotoon (tarkista osoite johon kuva lähetetään soittamalla tai lähettämällä meille sähköpostia).

- Tarkistamme kuvan laadun, muokkaamme ja rajaamme sen toivomaasi kokoon ja muotoon, lisäämme tekstin jos olet niin toivonut, säädämme värit ja teemme tilauksesta laskun (hinnat näet täältä).

- Lähetämme laskun sekä muokatun kuvan sinulle hyväksyttäväksi sähköpostilla ja pyydämme vahvistustasi viestin saapumisesta perille sekä mahdollisesti kuittia maksusta (pikatilaukset). Yksityishenkilöiden tilaukset pitää aina olla maksettuna ennen kuvan lähetystä.

- Kun maksu on suoritettu ja tilaisuuden päivämäärä lähenee, tulostamme kuvan täysin syötävälle maissilastulle syötävillä elintarvikeväreillä, pakkaamme ja lähetämme kakkukuvan postilla (kuvasi koosta riippuen tavallisena kirjeenä tai maksikirjeenä) ensimmäisessä luokassa sinulle.

Huomaathan, että vaikka olisit tehnyt tilauksesi hyvissä ajoin, niin kakkukuvien toimitus pyritään aina tekemään mahdollisimman lähellä ilmoitettua tilaisuuden päivämäärää (2-3 päivää ennen tilaisuuttanne). Näin takaamme, että kakkukuvat ovat mahdollisimman tuoreita.


Millainen on hyvä kuva?

Valitse mielellään mahdollisimman tarkka ja suurikokoinen kuva. Tumma tai epätarkka kuva yleensä epätarkkenee ja tummenee tulostuksen yhteydessä. Yleisesti ottaen mustapohjaiset ja lähes kokonaan mustat kuvat toistuvat tulostettaessa heikosti. Lisäksi musta väri saattaa jättää ohuen ohuita raitoja kuvaan.

Kuvan suuruutta voit tarkastella omalla tietokoneen näytölläsi. Jos kuva on näytöllä tulitikkuaskin kokoinen tai tiedostokooltaan vain joitakin kymmeniä kilotavuja, se tuskin silloin soveltuu tulostettavaksi kakkukuvaksikaan. Mikäli et osaa itse arvioida kuvan suuruutta, voit lähettää kuvan (tai vaikka useammankin vaihtoehdon) meille sähköpostilla ja pyytää arviotamme lopputuloksesta.

Ammattilaisille: Aineisto mielellään 300dpi, rgb, jpg (minimissään kuitenkin 72dpi).


Kakkukuvan säilytys ja käyttöohje

Syötävät kakkukuvat säilyvät hyvin suljetussa, tiiviissä pussissa reilut pari viikkoa. Siksi kuvat lähetetään aina mahdollisimman lähellä tilaisuuden ajankohtaa. Älä siis turhaan merkitse tilaisuuden päiväystä liiaksi ennakkoon, jotteivät kuvat kuivu ja murene käyttökelvottomiksi jo ennen juhlaa.

Netissä liikkuu monenlaisia ohjeita kakkukuvien käyttöön. Huomioithan, että kuvia valmistetaan eri materiaaleista, siksi on tärkeää että käytät meiltä tilaamaasi kuvaa meidän toimittamien ohjeiden mukaisesti.

Lue tästä tarkat ohjeet kakkukuvien käytöstä ja säilytyksestä >>


"Filminauhan" tilaaminen

Jos olet kiinnostunut vanhanaikaisen filminauhakakkukuvan tilaamisesta, lue lisää tästä.


Kakkukuvat Postin käsittelyssä

Pakkaamme kakkukuvat aina ensin tiiviiseen minigrip-pussiin ja sitten vielä tukevaan kartonkikuoreen. Näin voimme taata että kakkukuvat ovat pakattu parhaalla mahdollisella tavalla, myös ajatellen postin käsittelyä ja kakkukuvan kuljetusta. Emme kuitenkaan vastaa lähetyksestä sen jälkeen kun se on annettu Postin kuljetettavaksi.

Kuvien rikkoontuminen postin käsittelyssä on harvinaista, mutta niin voi joskus käydä olosuhteista riippuen. Jos kuori/kuva on vaurioitunut, otathan yhteyttä ensisijaisesti paikalliseen Postiisi ja selvitä mahdolliset korvausasiat heidän kanssaan. Tämän jälkeen voit myös ottaa yhteyttä meihin, niin katsotaan mitä voisimme tehdä, että saisimme teille uuden kuvan toimitettua tarvitsemaanne päivään mennessä.

HUOM. Mikäli olet tilannut A3-kokoisen kuvan (tai pyöreän kuvan jonka halkaisija on yli 24 cm), pyydämme huomioimaan seuraavaa: A3-kuvat lähetetään kokonsa takia maksikirjeenä. Ole tarkkana että saat kirjeen ajoissa, sillä vaikka Posti lupaa niiden toimituksen kahdessa arkipäivässä, olemme muutaman kerran törmänneet viivästyksiin näiden isojen kirjeiden kanssa.


Kuvakakun tilaus

Jos haluatte tilata valmiin kuvakakun, niin se onnistuu seuraavasti.

Voit joko itse tilata kakun joltain yhteistyökumppaniltamme, jolloin sinun tarvitsee meille ilmoittaa ainoastaan kakun koko (monenko hengen kakku), päivämäärä jolloin olet sopinut noutavasi kakun ja tietysti konditorian nimen josta olet kakun tilannut. Muutoin sitten tilauksen teko menee samalla tavoin kun pelkän kakkukuvan tilaus, eli toimita kakun päälle haluamanne kuva meille joko tilauslomakkeellamme tai sähköpostilla. Tämän jälkeen saat tilauksesta laskun, ja kun lasku on suoritettu ja tilaisuuden päivämäärä lähestyy niin toimitamme sitten kakkukuvan suoraan konditoriaan. Kakun osuus maksetaan yleensä suoraan konditoriaan kakkua noudettaessa.

Jos haluat että me tilaamme kakun puolestasi ja hoidamme kaikki tilaukseen liittyvät yksityiskohdat, niin sekin onnistuu. Tästä veloitamme 5 euroa kakkukuvan hinnan lisäksi. Saat meiltä lähimmän yhteistyökumppanimme hinnaston, josta voit valita kakullesi sopivan maun ja koon. Sen jälkeen me teemme tilauksen konditoriaan, ja sinä voit vain noutaa valmiin kakun sovittuna päivänä ja aikana.