|
|
|
Valmistusohjeet
Mantelimassa
- 4 dl tomusokeria
- 4 1/2 dl (225 g) mantelijauhetta
- 2 kananmunan valkuaista
Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe. Lisää valkuaista vähän kerrallaan, kunnes
saat aineista hyvin muotoiltavan "massan". Muotoile massasta pötkö ja kääri se
kelmuun ja pane vuorokaudeksi jääkaappiin. Ripottele runsaasti pöydälle tomusokeria
ja kauli mantelimassa levyksi. Laita ohut mantelimassalevy kakun päälle, jonka
jälkeen kakku on valmis kakkukuvan asennukseen.
Mantelimassaa voit värjätä esim. karamelliväreillä.
Sokerikreemi
- 125 g margariinia
- 1/2 tl vaniljasokeria
- 4 dl tomusokeria
- 1 rkl vettä
Notkista huoneenlämpöinen margariini sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri.
Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää
lopuksi vesi ja jatka vatkaamista vielä hetken aikaa.
Tämä ohje riittää halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen.
Voikreemi
- 1 dl maitoa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- n. 200 g suolatonta voita
Voit lisätä sokeria tai vaniljasokeria oman maun mukaan.
Sekoita jauhot kylmään maitoon ja kuumenna kokoajan sekoittaen kunnes seos kiehahtaa.
Kun seos on saennut (tämä tapahtuu nopeasti) jäähdytä seos kunnolla ettei voi sula.
Seoksen jäähdyttyä lisää vaahdotettu voi ja sekoita sähkövatkaimella hyvin.
|
|
|
|