Bookmark and Share


Valmistusohjeet


Mantelimassa

- 4 dl tomusokeria
- 4 1/2 dl (225 g) mantelijauhetta
- 2 kananmunan valkuaista

Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe. Lisää valkuaista vähän kerrallaan, kunnes saat aineista hyvin muotoiltavan "massan". Muotoile massasta pötkö ja kääri se kelmuun ja pane vuorokaudeksi jääkaappiin. Ripottele runsaasti pöydälle tomusokeria ja kauli mantelimassa levyksi. Laita ohut mantelimassalevy kakun päälle, jonka jälkeen kakku on valmis kakkukuvan asennukseen.

Mantelimassaa voit värjätä esim. karamelliväreillä.


Sokerikreemi

- 125 g margariinia
- 1/2 tl vaniljasokeria
- 4 dl tomusokeria
- 1 rkl vettä

Notkista huoneenlämpöinen margariini sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja jatka vatkaamista vielä hetken aikaa.

Tämä ohje riittää halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen.


Voikreemi

- 1 dl maitoa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- n. 200 g suolatonta voita

Voit lisätä sokeria tai vaniljasokeria oman maun mukaan.

Sekoita jauhot kylmään maitoon ja kuumenna kokoajan sekoittaen kunnes seos kiehahtaa. Kun seos on saennut (tämä tapahtuu nopeasti) jäähdytä seos kunnolla ettei voi sula. Seoksen jäähdyttyä lisää vaahdotettu voi ja sekoita sähkövatkaimella hyvin.